Talajtani Vándorgyűlés

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 2018.08.30 - 2018.09.1
Egész napos

Helyszín
PTE Természettudományi Kar

Kategóriák Nincs Kategóriák


A Talajtani Vándorgyűlés az egyik, ha nem a legszélesebb körű talajjal foglalkozó szakmai rendezvény Magyarországon, amely kiváló szakmai fórumot biztosít a talajtan területén oktató, kutató, valamint a hatósági munkát végző felügyelők és a szakértői tevékenységet végző szakemberek számára. Célja, hogy az egybegyűlt talajos szakemberek beszámoljanak a szakmát érintő újdonságokról valamint megvitassák a Vándorgyűlésnek otthont adó terület aktuális talajtani kérdéseit, mely során újabb és újabb talajszelvények kerülnek feltárásra.

A soron következő Vándorgyűlés “Talajhasználat – funkcióképesség” címmel a Magyar Talajtani Társaság, az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet, a Pécsi Tudományegyetem TTK Földrajzi Intézete, valamint a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete rendezi.

A vándorgyűlés témája: A talajvédelem szerepe a mezőgazdasági terhelés hatására jelentkező talajállapot változás mérséklésében

A vándorgyűlés kiemelt témája: Az ültetvények víz- és tápanyag-gazdálkodása és a talajvédelem

A konferencia időpontja: 2018. augusztus 30 – szeptember 1.

A konferencia helyszíne: Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar; 7624 Pécs, Ifjúság útja 6.

Vándorgyűlés szakmai programjának részét képezi a NÉBIH talajvédelmi szakértői továbbképzése. A szakértők részére a továbbképzés elfogadásához a pénteki napon megrendezésre kerülő délelőtti szekcióülésen, a délutáni elméleti előadásokon, és a szombati terepi napon kötelező lesz a részvétel. A szekcióülésre várjuk a talajvédelmi problémákat felvető előadásokat és a gyakorlati tapasztalatokat.

További részletek: www.talaj.hu/talajtani-vandorgyules