Talajtani Vándorgyűlés

Bár a soron következő Talajtani Vándorgyűlés hivatalosan még odébb van (2020. szeptember 10-12), a 2020. március végére ígért regisztrációt nem indítjuk el, hiszen a Szervezőbizottság sem tudja mikor és hogyan csendesedik el a COVID-19 vírus járványa. Ennek okán türelmeteket kérjük! Az eseményeket folyamatosan figyelemmel követjük, így amint biztosítottnak látjuk a szakmai találkozó lebonyolítását jelezzük, illetve elindítjuk a regisztrációt. Kár lenne tagadni a jelenlegi helyzetben nem kizárt, hogy egy későbbi időpontban tudjuk csak megtartani az eseményt.


A Talajtani Vándorgyűlés az egyik, ha nem a legszélesebb körű talajjal foglalkozó szakmai rendezvény Magyarországon, amely kiváló szakmai fórumot biztosít a talajtan területén oktató, kutató, valamint a hatósági munkát végző felügyelők és a szakértői tevékenységet végző szakemberek számára. Célja, hogy az egybegyűlt talajos szakemberek beszámoljanak a szakmát érintő újdonságokról valamint megvitassák a Vándorgyűlésnek otthont adó terület aktuális talajtani kérdéseit, mely során újabb és újabb talajszelvények kerülnek feltárásra.

A soron következő Vándorgyűlést “Alkalmazkodó mező- és erdőgazdálkodás” címmel a Magyar Talajtani Társaság, az ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézete rendezi.

A vándorgyűlés témája: Az alkalmazkodó mező- és erdőgazdálkodás talajtani alapjai

A vándorgyűlés kiemelt témája: Szervesanyag gazdálkodás

A konferencia időpontja: 2020. szeptember 10-12.

A konferencia helyszíne: Spirit Hotel Thermal Spa, 9600 Sárvár, Vadkert krt. 5.

Vándorgyűlés szakmai programjának részét képezi a NÉBIH talajvédelmi szakértői továbbképzése. A szakértők részére a továbbképzés elfogadásához a pénteki napon megrendezésre kerülő délelőtti szekcióülésen, a délutáni elméleti előadásokon, és a szombati terepi napon kötelező lesz a részvétel. A szekcióülésre várjuk a talajvédelmi problémákat felvető előadásokat és a gyakorlati tapasztalatokat.

A szervező munka elindult, folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket …

A 2020. évi Talajtani Vándorgyűlés első körlevele itt olvasható: 1. Körlevél Talajtani Vándorgyűlés Sárvár, 2020.03.05…


A korábbi Talajtani Vándorgyűlésekkel kapcsolatos anyagok itt érhetők el:

2018. évi Talajtani Vándorgyűlés – Pécs …

2016. évi Talajtani Vándorgyűlés – Debrecen …

2014. évi Talajtani Vándorgyűlés – Keszthely …

2012. évi Talajtani Vándorgyűlés – Miskolc …

2010. évi Talajtani Vándorgyűlés – Szeged…

2008. évi Talajtani Vándorgyűlés – Nyíregyháza …

2006. évi Talajtani Vándorgyűlés – Sopron …

2004. évi Talajtani Vándorgyűlés – Kecskemét …

2002. évi Talajtani Vándorgyűlés – Mátraháza …