Kutatók Éjszakája: A talajaink az egészséges élelmiszer szolgálatában

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 2021.09.24
18:00 - 20:30

Helyszín
Debreceni Egyetem

Kategóriák Nincs Kategóriák


A talajaink az egészséges élelmiszer szolgálatában

Milyen tulajdonságok teszik a talajt jó termékenységűvé, vagyis az egészséges élelmiszerelőállítás első láncszemévé? Interaktív módon lehet betekintést nyerni, hogyan, milyen vizsgálatokkal mérhető a talaj alapvető fizikai, kémiai tulajdonsága (a talajok fizikai félesége, a talajszemcsék nagysága, talajok kémhatása színes reakciókon keresztül.) Melyik zöldség tápanyagtartalma nagyobb, és vajon a nagyobb tápanyag tartalmú zöldség egészségesebb? Erre kaphatunk választ növényi szövetnedvvizsgálaton keresztül.

További információk itt olvashatóak …