MTA PAB Talajerőgazdálkodás és Agrotechnikai Munkabizottság ülése

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 2018.06.14
10:00 - 13:00

Helyszín
MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet

Kategóriák


A Talajerőgazdálkodási és Agrotechnikai Munkabizottság soron következő ülését 2018. június 14-én, csütörtökön 10:00 órai kezdettel tartja, amelyre tisztelettel meghívjuk.

Az ülés tárgyköre: Talajtérképek és talajtani adatbázisok alkalmazási lehetőségei a mezőgazdasági gyakorlatban
Az ülés helyszíne: MTA ATK TAKI
1022 Budapest, Herman O. út 15., Tanácsterem (földszint)

Program:

  • Lehoczky Éva (MTA ATK TAKI): Köszöntő, bevezető gondolatok
  • Pásztor László (MTA ATK TAKI): Digitális talajtulajdonság térképek és felhasználásuk funkcionális térbeli predikciókban.
  • Makó András, Bakacsi Zsófia, Barna Gyöngyi (MTA ATK TAKI): A szerkezeti és morfológiai tulajdonságokat is figyelembevevő hazai talajfizikai adatbázis kialakítása
  • Pirkó Béla (MTA ATK TAKI): TIM 2018 – A Talajvédelmi Információs és Monitoring rendszer aktuális állapota és fejlesztési lehetőségei
  • Kérdések, hozzászólások, vita.
  • Zárszó.

Az előadások időtartama max. 30 perc.

Az előadóülés a PAB Talajerőgazdálkodási és Agrotechnikai Munkabizottságának, a Magyar Talajtani Társaság Talajfizikai Szakosztályának, Talajgenetikai és Talajtérképezési Szakosztályának, illetve Talajtermékenység és Tápanyag-gazdálkodási Szakosztályának együttes rendezvénye.

Kérjük, hogy részvételükről 2018. június 11-ig visszajelzést szíveskedjenek küldeni a mako.andras@agrar.mta.hu email címre vagy a +36-30/961-7464 mobil telefonra!

Meghívó és a részletes program letölthető: PAB Meghívó 20180614 …