Talajtani Vándorgyűlés

Tisztelt Érdeklődő!

A regisztrációt lezártuk, így a regisztrációs felületen sajnos már nem tud jelentkezni a 2022-es Talajtani Vándorgyűlésre. Amennyiben szeretne csatlakozni a Konferenciához, kérem írjon a vandorgyules.talajtani@gmail.com e-mail címre, és a Szervező Bizottság mindent megtesz, hogy részt tudjon venni. Megértését köszönjük!


A 2022-es Talajtani Vándorgyűlés Regisztrációs felületét már megnyitottuk.
Az előzetesen megadott Absztrakt beadási határidőt a Szervező Bizottság meghosszabbította 2022. június 15-ig. Vagyis eddig az időpontig lehet a tervezett előadás és/vagy poszterek összefoglaló anyagát feltölteni a regisztráció alkalmával.


A 2020-as rendhagyó Vándorgyűlést követően, idén 2022-ben minden reményünk megvan, hogy immáron a hagyományoknak megfelelően, egy három napos találkozó keretében tudjunk találkozni!

A Talajtani Vándorgyűlés az egyik, ha nem a legszélesebb körű talajjal foglalkozó szakmai rendezvény Magyarországon, amely kiváló szakmai fórumot biztosít a talajtan területén oktató, kutató, valamint a hatósági munkát végző felügyelők és a szakértői tevékenységet végző szakemberek számára. Célja, hogy az egybegyűlt talajos szakemberek beszámoljanak a szakmát érintő újdonságokról valamint megvitassák a Vándorgyűlésnek otthont adó terület aktuális talajtani kérdéseit, mely során újabb és újabb talajszelvények kerülnek feltárásra.

A soron következő Vándorgyűlést „Talajtani kutatás és oktatás a digitális mezőgazdaság korában” címmel a Magyar Talajtani Társaság és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara rendezi.

A vándorgyűlés témája: Agrár digitalizáció és a jövő szakembereinek képzése

A konferencia időpontja: 2022. szeptember 1-3.

A konferencia helyszíne: Hódmezővásárhely

Terveink szerint a Talajtani Vándorgyűlés 2022 – Hódmezővásárhely, mint talajos rendezvényt a NAK Szaktanácsadói Névjegyzékében szereplő szaktanácsadók 2022. évi szabadon választható rendezvényei közé közé fogja felvenni.

A hagyományokhoz híven a Talajtani Vándorgyűlés 2022 – Hódmezővásárhely rendezvényét a NÉBIH Talajvédelmi Szakértői Továbbképzési rendszerében ismét szerepeltetni kívánjuk.

A 2022. évi Talajtani Vándorgyűlés első körlevele itt olvasható: 1. Körlevél Talajtani Vándorgyűlés Hódmezővásárhely 2022.02.17 …

A 2022. évi Talajtani Vándorgyűlés második körlevele itt olvasható: 2. Körlevél Talajtani Vándorgyűlés Hódmezővásárhely 2022.03.28 …

A 2022. évi Talajtani Vándorgyűlés harmadik körlevele itt olvasható: 3. Körlevél Talajtani Vándorgyűlés (kiegészítéssel) 2022.08.24 …


A korábbi Talajtani Vándorgyűlésekkel kapcsolatos anyagok itt érhetők el:

2022. évi Talajtani Vándorgyűlés – Hódmezővásárhely …

2020. évi Talajtani Vándorgyűlés – Sárvár …

2018. évi Talajtani Vándorgyűlés – Pécs …

2016. évi Talajtani Vándorgyűlés – Debrecen …

2014. évi Talajtani Vándorgyűlés – Keszthely …

2012. évi Talajtani Vándorgyűlés – Miskolc …

2010. évi Talajtani Vándorgyűlés – Szeged…

2008. évi Talajtani Vándorgyűlés – Nyíregyháza …

2006. évi Talajtani Vándorgyűlés – Sopron …

2004. évi Talajtani Vándorgyűlés – Kecskemét …

2002. évi Talajtani Vándorgyűlés – Mátraháza …