Talajtani Vándorgyűlés 2020

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 2020.09.25
Egész napos

Helyszín
Hidegkúti Vadászház

Kategóriák


A Talajtani Vándorgyűlés az egyik, ha nem a legszélesebb körű talajjal foglalkozó szakmai rendezvény Magyarországon, amely kiváló szakmai fórumot biztosít a talajtan területén oktató, kutató, valamint a hatósági munkát végző felügyelők és a szakértői tevékenységet végző szakemberek számára. Célja, hogy az egybegyűlt talajos szakemberek beszámoljanak a szakmát érintő újdonságokról valamint megvitassák a Vándorgyűlésnek otthont adó terület aktuális talajtani kérdéseit, mely során újabb és újabb talajszelvények kerülnek feltárásra.

A soron következő Vándorgyűlést “Alkalmazkodó mező- és erdőgazdálkodás” címmel a Magyar Talajtani Társaság, az ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézete rendezi.

A vándorgyűlés témája: Az alkalmazkodó mező- és erdőgazdálkodás talajtani alapjai

A vándorgyűlés kiemelt témája: Szervesanyag gazdálkodás

A konferencia időpontja: 2020. szeptember 25.

A konferencia helyszíne: Hidegkúti Vadászház, 9673 Káld, (47.161673° 16.982045°)

Vándorgyűlés szakmai programjának részét képezi a NÉBIH talajvédelmi szakértői továbbképzése. A szakértők részére a továbbképzés elfogadásához a pénteki napon megrendezésre kerülő délelőtti szekcióülésen, a délutáni elméleti előadásokon, és a szombati terepi napon kötelező lesz a részvétel. A szekcióülésre várjuk a talajvédelmi problémákat felvető előadásokat és a gyakorlati tapasztalatokat.

A szervező munka elindult, folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket …

A 2020. évi Talajtani Vándorgyűlés első körlevele itt olvasható: 1. Körlevél Talajtani Vándorgyűlés Sárvár, 2020.03.05…

A 2020. évi Talajtani Vándorgyűlés második körlevele itt olvasható: 2. Körlevél Vándorgyűlés Sárvár 2020.07.21 …