Ne csak a felszínt (L)ásd!

Az ELKH ATK Talajtani Intézet szeptemberben új citizen science programot hirdetett meg „Ne csak a felszínt (L)ásd!” címmel, amely arra fókuszál, hogy egy mini talajszelvény kiásásával és a háztartásban megtalálható anyagokkal és eszközökkel bárki meghatározhassa talajai különböző fizikai-kémiai tulajdonságait és felfedezhesse a benne élő talajlakó állatokat. További cél, hogy ezen vizsgálatok adataiból háttérinformációkat gyűjtsenek az előző programban (Alsóban az élet) elásott alsónadrág lebomlásának értelmezéséhez, értékeléséhez.
A Ne csak a felszínt (L)ásd program bemutató videója az alábbi linken érhető el:
https://youtu.be/x43-F7UuR98

Az előző program „Alsóban az élet” népszerűsége alapján a jelen program sikerességében bízva indítja el a Talajtani Intézet az új jelentkezést, melyhez folyamatosan lehet csatlakozni az alábbi kérdőív kitöltésével.

Bővebb információt a Talajtani Intézet facebook oldalán található:

https://www.facebook.com/talajtani.intezet

Cél, hogy minél több emberhez eljusson ez a program, melyben felhívják a figyelmet a sokszínű talajéletre, talajegészségre, valamint a talajok jelentőségére. Szívesen vesszik érdeklődő ismerősök bevonását a programba, vagy ha környezetünkben több különböző hasznosítású területen elvégzik a kísérletet.