Talajleíró Verseny 2022

A korábbi nagy érdeklődésre számot tevő és az annál is nagyobb sikerrel megrendezett hazai talajleíró verseny 2022-ben ismételten megrendezésre kerül!

A 2022. évi Talajtani Világkongresszus keretében 3. alkalommal, 2022. július 26-31 között megrendezésre kerülő Talajleíró Verseny (Soil Judging Contest) hazai csapatának összeállításához egy „házi” bajnokságot, versenyt rendeznek, ahol a legjobb 4 hallgató a Magyar Talajtani Társaság (MTT) támogatásával részt vehet a nemzetközi versenyen.

Mivel hazánk több alkalommal is a szervezők között volt, és otthont is adtunk már hasonló eseménynek, méltónak találjuk egy magyar csapat indítását.

A 4 tagú magyar csapat tagjainak kiválasztására hazai, egyéni válogató versenyt szervezünk, melyre a nemzetközi verseny kritériumainak megfelelő, felsőoktatásban résztvevő hallgatók (BSc, MSc, PhD) jelentkezhetnek (Soil Judging Contest – 2022).

A legjobb 4 hallgató a Magyar Talajtani Társaság (MTT) támogatásával részt vehet a nemzetközi versenyen.

  • A hazai válogató időpontja: 2022 április 12.
  • Helyszíne: Gödöllői-dombság. Találkozó: MATE Talajtani Tanszék, Gödöllő Páter k.u.1.
  • A válogató nyelve: angol

A verseny 2 talaj szelvény FAO standard szerinti leírására és a WRB szerinti osztályozására, valamint a talajok környezeti funkcióinak becslésére épül. A részletes programot a 2. körlevélben küldjük.

Jelentkezés online módon lehet, ide kattintva, a táblázatban >>>

Ha valamely intézmény hazánkban tanuló külföldi hallgatót szeretne indítani (ami a nemzetközi kiírásban megengedett), arra van lehetőség, azonban a 4-ből csak 1 hallgató lehet nem magyar állampolgár. A külföldi hallgatók jelentkezését segítsék ezt a körlevelet kapó MTT tagok. A következő körlevél már angol nyelven kerül kiküldésre valamennyi jelentkező számára.

Az első körlevél, felhívás innen tölthető le …

A kiválasztott csapat tagok felkészítését a szervezők végzik. Kérdésekre a soiljudging2022@gmail.com e-mailen válaszolunk.

Tisztelettel a Szervezők: MTT, Talajgenetika és Talajtérképezési Szakosztálya és a  MATE Talajtani Tanszéke