Talajos interaktivitások…

Az elmúlt 2 évben kevésszer sikerült eljutnunk olyan helyekre, ahol nagy érdeklődéssel szoktak lenni a talajos ismeretterjesztő foglalkozásaink iránt. Idén végre számos rendezvényre sikerült eljutnunk, ahol a már hagyományosnak tekinthető kicsiket-nagyokat “megmozgató” interaktív talajos bemutatókkal és beszélgetésekkel vártuk az érdeklődőket.

Azt gondolom ismét sok-sok érdekességet tudtunk mutatni, mondani a rendezvényekre látogató kisgyerekeknek, iskolásoknak és természetesen a nagyobb, idősebb generációnak is. Minket nagy örömmel tölt el, hogy nyitottak az emberek megismerni a talajt, melyről sok esetben keveset tudnak. De számos alkalommal mi magunk lepődünk meg a legjobban mennyire tájékozottak a gyerekek a talpuk alatt lévő felbecsülhetetlen természeti értékről, a talajról.

Az elmúlt fél évben a következő eseményeken vettünk részt:

Föld Fesztivál 2022 – Budapest, Fővárosi Növény- és Állatkert. 2022. április 22-24. Szinte hagyománynak tekinthető, hiszen 2015 óta kint vagyunk a Fesztiválon, ahol igen nagy érdeklődéssel fogadtak minket, a kicsit borongós esős idő ellenére is.


NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow 2022 – Mezőfalva. 2022. június 1-2. Az ország talán legnagyobb szántóföldi kiállításán számos újszerű programelem várta a látogatókat. Ennek keretében a tavalyihoz hasonlóan idén is kitelepültünk egy “erős” csapattal, hogy az érdeklődők kíváncsiságát mind szakmai, mind ismeretterjesztői oldalról kielégítsük.


Gyereksziget 2022 – Budapest, Hajógyári sziget. 2022. június 11-12. Régi vágyunk, hogy eljussunk a Gyerekszigetre, s bár egyszer már voltunk, idén ismét kijutottunk, ahol a Gyerek paradicsom kiállító és foglalkoztató helyen belül tudtunk mesélni, beszélni a talajok fizikai, kémiai és biológiai sokféleségéről, illetve az emberi életben betöltött kulcsfontosságú szerepéről.


Bánki-tó Fesztivál – Bánk. 2022. július 14.  A 2022-es év egyik érdekessége, hogy eljutottunk egy nem kifejezetten ismeretterjesztő rendezvényre, ahol a célközönségünk nem a kisgyerekek, hanem a fiatalabb, egyetemista generáció volt. Három interaktív bemutató keretében egy közös “kutatásra” vártuk a talaj iránt érdeklődőket, ahol követhettük a víz útját a talajban, miközben arra is kerestük a választ, hogyan lehetne a növények számára szükséges csapadékot megőrizni és illetve a talajpusztulást megelőzni. Ismerkedni lehetett a talajok rejtett állatvilágával, felfedezve azok eddig ismeretlen elemeit, különlegességeit.